Home / Orkesten

Orkesten

De thuisbasis van de Koninklijke Harmonie Heerlen is de Caumerbron. Dit gemeenschapshuis ligt midden in de wijk Heerlerbaan, waardoor de vereniging een goede binding met de buurt kan onderhouden. Alle repetities van onze orkesten vinden hier plaats. Dus als je geïnteresseerd bent, kom dan gerust een keer kijken.

Gemeenschapshuis Caumerbron
Corisbergweg 197
6418 CV Heerlen

De Blazersklas voor volwassenen

Een (her)nieuw(d)e passie!

Het is altijd je grote droom geweest: het leren bespelen van een muziekinstrument. Je bent er echter nooit aan toegekomen en wilt dat nu toch realiseren. Misschien heb je ooit een instrument bespeeld en wil je dat opnieuw oppakken. Samen met andere volwassenen ga je meteen gezellig in groepsverband aan de slag. Je leert muzieknoten lezen, ritmes spelen en hoe je dat samen met anderen ten gehore kunt brengen. Ook ga je een paar keer per jaar een klein concert geven. En als je je comfortabel voelt op je nieuwe instrument, kun je doorstromen naar het Recreatie orkest.

Dirigent van de Blazersklas is Leoniek Hermans:

Repetitie: dinsdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur

Recreatie Orkest

Relaxed muziek maken!

Heb je vroeger een muziekinstrument gespeeld en wil je dit weer oppakken? Voor jou geen hoog niveau? Wil je op een ontspannende en gezellige wijze musiceren? Dan moet je bij het Recreatie Orkest zijn! Dit orkest speelt een breed populair repertoire voor elke gelegenheid en geeft verschillende concerten, bijvoorbeeld in bejaardentehuizen, tijdens de kerstmarkt en buitenconcerten. In de afgelopen tien jaar is het orkest gegroeid van 7 naar 30 muzikanten. Dit geeft wel aan hoe populair het orkest is!

Dirigent van het Recreatie orkest is Willem Lindelauf:

Repetitie: dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Groot Orkest

Een combinatie van uitdaging en gezelligheid!

De veertig muzikanten van het Groot orkest gaan voor de uitdaging; voor een concert waarvoor je op het puntje van je stoel moet zitten! Daarnaast zijn optredens die de gemeenschap dienen erg belangrijk, zoals kerstliedjes spelen in de kerk. Vaak wordt de samenwerking gezocht met andere artiesten, koren, solisten en gastverenigingen. Het orkest heeft een zeer divers repertoire: van klassiek tot bigband, en van pop tot traditionele blaasmuziek. Onder leiding van de dirigent wordt gezocht naar verdieping en verbreding, maar altijd in combinatie met een goede sfeer!

Dirigent van het Groot Orkest is Jac Sniekers:

Repetitie: vrijdagavond van 19.45 tot 22.00 uur

 

Muzikale hoogstandjes in kleiner verband!

Een aantal van onze leden vindt het ook erg leuk om in kleiner verband met elkaar muziek te maken. Op deze manier kunnen zij muzikale verdieping en gezelligheid nog vaker met elkaar combineren. Deze ensembles treden meerdere keren per jaar op, zoals bij de opening van een expositie of een project waar geen volwaardig orkest nodig is. Binnen de vereniging kennen we op dit moment drie ensembles:

Klarinet Ensemble

Koperkwartet

Ad Hoc Orkest


Deze pagina delen
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Top