Wie zijn wij?

De Koninklijke Harmonie Heerlen  – kortweg: ‘DE KONINKLIJKE’ is een jonge vereniging, op 31 december 2008 ontstaan uit een samengaan van het Koninklijk Harmonie Orkest Heerlen en Harmonie St. Joseph Heerlerbaan.

Het Koninklijk Harmonie Orkest komt voort uit de Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1833 van Heerlen centrum en de Protestantse Harmonie Juliana (1920) uit de wijk Meezenbroek: samen met Harmonie St Joseph Heerlerbaan (1918) betekent dit dat er een lange geschiedenis van meer dan 175 jaar historie achter de nieuwe vereniging staat.

Vanuit Heerlen Zuid vaart de vereniging een nieuwe koers. De krachtenbundeling biedt de leden optimale mogelijkheden om zich muzikaal optimaal te ontwikkelen. De Koninklijke Harmonie Heerlen is van vele markten thuis. Zowel traditionele harmoniewerken van klassieke en hedendaagse componisten, als lichte muziek komen aan bod.

Onder het motto Muziek maak je samen’ biedt de vereniging de prestatieve en recreatieve muzikant volop muzikale mogelijkheden. Naast het muzikale zijn wij een (h)echte club voor jong en oud die ook  activiteiten organiseert om de onderlinge band te versterken.

Naast het groot orkest heeft de vereniging een recreatieorkest en jeugdorkest en bieden de  jonge muzikantjes in opleiding de vereniging een uitstekend toekomstperspectief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *