Project 100 Jaar Heerlerbaan

Heerlerbaan viert in 2016, 2017 en 2018 feest ’ In 2017 is het 100 jaar geleden dat de parochie St. Joseph werd gesticht. In 1918 werden de harmonie St. Joseph en de Woningvereniging Heerlerbaan opgericht, Tegenwoordig Koninklijke Harmonie Heerlen en Weller. Onder het motto ‘Heerlerbaan100’ zal de Heerlerbaan de komende negentien maanden bruisen en spetteren, kortom bol staan van de activiteiten. Pé Diederen, voorzitter van de stichting 100 jaar Heerlerbaan, ziet de jubilea als een mooi moment om de Heerlerbaan flink in de spotlights te zetten. ‘Het is een dynamische oude dame, daar mogen we trots op zijn.’ Maar Heerlerbaan100 wil meer zijn dan dat. Aan het begin van deze 21e eeuw zijn er volop uitdagingen. Heerlerbaan100 moet een aanzet en inspiratie zijn tot meer samenwerking, tot meer binding, zowel bij bewoners, verenigingen, bedrijven als organisaties.

Wij verwijzen u graag naar de website www.heerlerbaan100.nl voor een volledig overzicht van het programma.
De Koninklijke Harmonie Heerlen  is te beluisteren op diverse actviteiten.
Onderstaand een overzicht

Zondag 10 september 2017: Parochiefeest St.Joseph
Herdenking 100 jarig bestaan St. Joseph- parochie Heerlerbaan H. Mis met Bisschop F. Wiertz en Gemengd Koor St. Joseph Heerlerbaan-Welten. Parochiefeest voor alle inwoners en verenigingen. M.m.v. Recreatie Orkest Koninklijke Harmonie Heerlen, MK Polyhymnia en anderen. Tevens expositie en kunstrondleidingen in de kerk.

11.15 uur / H. Mis / St.Josephkerk
12.30-17.00 uur / St. Josephkerk – kerkplein

Zondag 10 december 2017 : Kerstconcert “Een nieuw leven”
Het Groot Orkest van de KHK, het Gemengd Koor St. Joseph Heerlerbaan-Welten, MK Polyhymnia, Popkoor ‘Ut Koer’, solisten en acteurs geven een groots concert in kerstsfeer.

14.30 uur / St. Josephkerk

 Zondag 7  januari 2018 : Nieuwjaarstreffen “Ontmoet de wereld van Heerlerbaan”
Het jaar 2018 beginnen wij met een gezamenlijke ontmoeting voor alle inwoners van de Heerlerbaan. Met muzikale optredens van de Koninklijke Harmonie Heerlen, MK Polyhymnia, MK Baanzenger, solisten, dans- groepen en vele anderen. Voor de jeugd is er een speciaal programma en kinderopvang.

12.00-18.00 uur / Gemeenschapshuis Caumerbron – OBS Tovercirkel
 Zondag 25 maart en maandag 2 april : Passie Heerlerbaan met Jesus Christ Superstar
De rockopera ‘Jesus Christ Superstar’ is gebaseerd op het lijdensverhaal. Er zal een brede selectie van songs worden uitgevoerd door jong talent, een Heerlerbaans projectkoor bestaande uit Popkoor ‘Ut Koer, Polyhymnia, Koor SOPAF, Dameskoor Pure Voices, vertellers, begeleid door het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Heerlen en een popband.             
Zon. 25 mrt. /14.30 uur /St. Josephkerk H’baan
Maandag 2 april  / 19.30 uur / Pancratiuskerk

Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 : Festival Beleef Heëlebaan
Een nieuwe Jaarmarkt voor de Heerlerbaan. Een braderie plus aangevuld met alles wat de Heerlerbaan heeft te bieden. Met optredens van regionale muziek-verenigingen en koren, straattheater, kunstmarkt, urban jeugd- programma, kunstwandeling en nog veel meer.

Locatie: Winkelcentrum Giesen-Bautsch / Caumerbron/ BS Tovercirkel/Oranjehof e.o.

Zat. 23 juni / 20.00 uur /Moonlight Heëlebaan m.m.v. Koninklijke Harmonie Heerlen,  Wendy Kokkelkoren en Heerlerbaanse artiesten
Zondag 24 juni / 11.00 – 17.00 uur / Jaarmarkt
Zondag 6 januari 2019 : Finale Heerlerbaan 100 “Nieuwjaarsontmoeting”
We sluiten Heerlerbaan100 af in stijl en blikken terug tijdens een nieuwjaarsontmoeting. Met muzikale optredens en de presentatie van het boek ‘Heerlerbaan vroeger’.
12.00 – 18.00 uur / Gemeenschapshuis Caumerbron – OBS Tovercirkel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *